GOAT’S MILK
Tidak mengandungi Protein Kompleks (Alpha-casein & Beta-casein Protein)-penyebab utama alahan
Kandungan gizi dalam susu kambing lebih tinggi berbanding dalam susu lembu:
* Protien 2.1 kali ganda *Zat besi 2.0 kali ganda *Vitamin A 3.8 kali ganda
* Kalsium 2.2 kali ganda *potassium 2.1 kali ganda *Garam galian 2.0 kali ganda
* Selenium paling tinggi berbanding semua jenis susu
Kandungan Asid Lemak Rantaian pendek dalam susu kambing lebih tinggi berbanding susu lembu
Molekul Lemak dalam susu kambing lebih halus & mudah dihadam berbanding susu lembu
Proses pencernaan untuk susu kambing hanya memerlukan 20 minit sahaja berbanding susu lembu yang memerlukan 2 Jam
Sama seperti susu ibu pH susu kambing beralkali berbanding susu lembu yang asidik
GOAT’S MILK
No comments:
Post a Comment